Böcker & läromedel

.

Böcker, läromedel, handledningar, metodmaterial


Pedagogiska, inspirerande och visuellt fina böcker & läromedel är vår starka sida. Att hitta rätt grafiskt uttryck för målgruppen är viktigt. Här kan du se ett litet urval av det vi gjort!

SYSTEM FÖR VATTEN OCH EL

Ungdomsbok


UPPDRAG: Att göra vatten- och elsystem spännande och grafiskt tilltalande för barn och ungdomar  var en otroligt rolig men också svår utmaning… bilder på toaletter, avloppsrör och elledningar, hur kul är det? Men resultatet blev bra! En härlig blandning av text, foton, illustrationer och en tecknad kompis som vägleder läsaren genom systemen.

Grafisk design & produktion: Louise Turlock
Förlag: Hands-on Science Text
Antal sidor: 64
Länk till några sidor ur boken

TRAUMATISK HJÄRNSKADA

Sju viktiga böcker


Hur det är att leva med traumatisk hjärnskada och vilka samhällsinsatser som behövs för att livet ska fungera bättre.

Ett 3-årigt arvsfondsprojekt som sammanfattades i sju böcker/rapporter. Projektets syfte var att utarbeta modeller för att personer som drabbats ska få tillgång till långsiktig, individanpassad rehabilitering, stöd & service som möjliggör en bra livskvalitet, sysselsättning och kunna leva ett så bra liv som möjligt!


UPPDRAG: Turlock Design fick uppdraget att formge och producera projektets böcker/rapporter som sammarfattar bristerna men också ger konkreta förslag på åtgärder.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Grafisk design & produktion: Louise Turlock

Bilder och grafik från böckerna.

NATURVETENSKAP och TEKNIK

Bokserie för unga


UPPDRAG: Grafisk design och produktion av fyra böcker. Spännande experiment och enkla övningar i fysik, kemi, teknik, biologi, geologi och astronomi. Böckerna har sålt i flera upplagor och har fått mycket fina recensioner i media och av BTJ.

Uppdragsgivare: Hands-on Science Text. Grafisk design, foto & produktion: Louise Turlock.


Gör ett experiment, kul för alla barn (och vuxna), klicka här

FÖRVÄRVAD HJÄRNSKADA - MATERIAL

För pedagoger och elever


HUR ÄR DET FÖR DIG? är ett material som på ett enkelt och pedagogiskt sätt ger en övergripande bild av olika svårigheter som barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada kan uppleva i skolan.


UPPDRAG: Formgivning och produktion av elevhäfte, lärarhandledning, protokoll och målkort. Materialet togs även fram som interaktiv PDF.

Uppdragsgivare: Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Grafisk design & produktion: Louise Turlock

HISTORIERPROGRAM FRÅN UR

Katalog för skolan


UPPDRAG: Att göra en inspirerande katalog över ca 600 UR:s historieprogram – allt i från hur saxen uppfanns till vikingahistorien och förintelsen. Katalogen gjordes ett avlångt spännande format, beställningen var också att ha en humoristisk ton i formgivningen.
Målgrupp: användning i förskola till gymnasiet och folkskola/studieförbund.

Uppdragsgivare: UR. Grafisk design & produktion: Louise Turlock
Länk till ett par uppslag ur katalogen här

BÖCKER FRÅN UR

Bokserie för pedagoger


UPPDRAG: Formgivning och produktion av ett stort antal bokomslag/böcker för pedagoger. Viktiga böcker i ofta svåra ämnen!
Upppdragsgivare: UR. Grafisk design & produktion: Louise Turlock.

Louise Turlock, Turlock Design AB ©